Pelmondo header

Techniek pelmondo

Vooruitstrevend en milieuvriendelijk

Ooit bij een kampvuur gezeten? Het is niet vanzelfsprekend dat een ”kampvuur” brandt. Pelmondo is ’s werelds eerste biomassa outdoor vuurmeubel zonder rook of geur met hoge veiligheidsnormen. De moderne buiten haarden gebruiken houtpellets als brandstof. Dit geeft veel voordelen en een gemakkelijke ontsteking van de vlam. De technologie van Pelmondo zorgt voor een gecontroleerde verbranding zonder vonken en is daarmee schoon & veilig. Er zijn twee verschillende technieken om uit te kiezen, beide gebaseerd op natuurlijke verbranding.

De branders

Compact burner pelmondo

Classic brander

Perfect voor privé gebruik

De Classic brander onthult voor de kijker het directe zicht op de brander en zorgt voor een rustieke vuur- en vlamervaring. De gepatenteerde halfautomatische verbrandingstechnologie maakt een rookloze verbranding van houtpellets mogelijk. Zonder stroom; puur op natuurlijke basis.

De brandtijd van de Classic brander is 1,5 uur. De Classic brander kan hierna nog 3 uren nagloeien en warmte afgeven. Wij adviseren deze brander voor privé gebruik in wind-luwe omgeving. In tegenstelling tot de Compact brander biedt de Classic brander een rustiger vlam.

Classic burner pelmondo
Gel burner pelmondo
wissel brander pelmondo
classic brander pelmondo

Veilig en hygiënisch

De Pelmondo Fire Cube is de nieuwe benchmark als het gaat om veiligheid en hygiëne voor wat betreft outdoor haarden. In het infraroodbeeld hiernaast is de warmteverdeling duidelijk zichtbaar. De onderkant van het apparaat blijft koud tijdens het branden. Hierdoor kan de Fire Cube op iedere verdieping gebruikt worden. Door middel van de gecontroleerde verbranding is de vlamstraal en de hoogte begrensd. De vonken zijn voor 99% geminimaliseerd. De Pelmondo Fire Cube heeft een strak design, zodat u hem op elk terras een unieke sfeer kan laten verzorgen. Na ongeveer 30 keer gebruiken dient u de geïntegreerde aslade te legen. De as kunt u gebruiken als meststof voor borders en bloembedden.

Pelmondo veilig en hygiene
Mobiel en Outdoor

Mobiel & Outdoor

Lounge, decoratie of zwembad? Je favoriete plek kan veranderen, maar de Pelmondo Fire Cube volgt jou. Dankzij de geïntegreerde wielen kan de Fire Cube gemakkelijk en moeiteloos worden verplaatst. Regen, sneeuw, zon, hitte, kou of vorst. Afhankelijk van het model kan dit meesterwerk deze weersomstandigheden weerstaan. Voor de producten van Pelmondo worden materialen van de hoogste kwaliteit gebruik. Hierdoor kunnen we duurzaamheid en langdurig plezier garanderen. Wilt u uw nieuwe favoriete meubel beschermen, gebruik dan onze beschermhoes.

Gemakkelijk en natuurlijk pelmondo

Eenvoudig en natuurlijk

Pelmondo Fire Cube is bij uitstek het haardvuurmeubel om u en uw gezin te verwelkomen. Betover uw gasten met een unieke sfeerervaring dankzij het natuurlijke Pelmondo-vuur. Het gebruik is eenvoudig en ongecompliceerd zodat u snel kunt genieten. Vul hem met houtpellets, breng brandstofgel aan en steek het aan met een vuurtje. Geniet twee uren van prachtige natuurlijke vlammen. De Pelmondo Fire Cubes verspreiden een feel good sfeer in uw omgeving.

Pelmondo natuurlijk vriendelijk

Stroomloos en natuurvriendelijk

De Pelmondo Fire Cube is 100% milieuvriendelijk. Met het gebruik van houtpellets is het volledig CO₂-neutraal (maakt geen gebruik van elektriciteit).

Productie

Handgemaakte meesterwerken

De ontwikkeling van Pelmondo haarden is heel divers. Elk product is met zorg ontwikkeld en heeft een aanzienlijke hoeveelheid varianten. Momenteel zijn er al 150 verschillende haarden; allen met de hand vervaardigd. Het uit Oostenrijk komende vakmanschap wordt tot in de kleinste details in perfectie uitgevoerd voor de beste kwaliteit.

Hoogste kwaliteit zonder compromis

Regen, sneeuw, zon, hitte, kou of vorst. De meesterwerken van Pelmondo zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Omdat ze gemaakt zijn van materialen van hoge kwaliteit kunnen we duurzaamheid en langdurig plezier garanderen.