Pelmondo natuurlijk vriendelijk

Pellethout – Een neutrale brandstof met toekomst

Pellethout is een grondstof met veel mogelijkheden. Het bindt de CO2 in onze atmosfeer. Wanneer het verbrandt komt de CO2 weer terug in de atmosfeer. Dit creëert een CO2-neutrale cycle. Houtpellets worden wereldwijd regionaal geproduceerd en versterken daarmee de binnenlandse economie. Voor het maken van de houtpellets wordt gebruikt gemaakt van zuiver ‘rest’-hout. Zonder toevoeging van chemische middelen worden ze onder hoge druk geperst. Hierdoor krijgen ze een hoge verbrandingswaarde maar hebben bij ontsteking een gecontroleerde vlam. De unieke samenstelling van de houtpellet zorgt ervoor dat deze duurzaam verbrand kan worden. Houtpellets hebben daarnaast een lage prijs en kunnen makkelijker bezorgd worden dan bijvoorbeeld grote houtblokken. In tegenstelling tot gas en elektriciteit zijn er geen extra kosten voor de opslag en het transport van houtpellets.

pellethout pelmondo
pelmondo pellethout

Houtpellets bestellen

Om de Pelmondo haarden te laten branden zijn er dus houtpellets nodig. U kunt de standaard DIN / EN houtpellets gebruiken of onze eigen hoogwaardige Pelmondo houtpellets. Het wordt aangeraden onze speciale houtpellets te gebruiken. Deze worden geleverd per 4 zakken en bij u thuis bezorgd. Om de houtpellets aan te steken kunt u het beste onze Pelmondo Brandgel aanbrengen. Deze kan licht over de houtpellets worden aangebracht alvorens het aan te steken (kijk het filmpje hieronder).

Pelmondo Brandgel

Pelmondo Brandgel (Brenngel)

brandstofkosten pelmondo

Brandstofkosten

Elke vorm van energie kan het beste worden vergeleken als prijs per kilowattuur (kWh). Voor de prijsvergelijking hiernaast werden commerciële aanbiedingen gebruikt. De prijsvergelijking zegt het al; in vergelijking met bio-ethanol zijn houtpellets zelfs tot 90% goedkoper.

De meeste energievormen zorgen vaak indirect voor een hoop extra kosten. Voor het gebruik van gas en bio-ethanol is bijvoorbeeld een veilige opslagruimte vereist. Het gebruik van elektriciteit kan leiden tot hoge aansluitkosten. Houtpellets zijn echter regionaal verkrijgbaar en kunt u kosteloos opslaan.